SPORTMASSAGE

Het voornaamste doel van de sportmassage is:

het op peil houden of verbeteren van de conditie van de sportman of sportvrouw en er voor te zorgen dat hij of zij zo min mogelijk last heeft van de gevolgen van gedane sportinspanningen.

Elke actieve sportman of -vrouw zal baat vinden bij een sportmasseur. Intensief sporten kan – indien dit niet goed wordt begeleid -op korte of lange termijn zorgen voor klachten of ongemakken.
Dit kan variëren van simpele klachten zoals spierpijn tot meer serieuze klachten zoals overbelasting of beschadiging van weefsel. Indien deze niet tijdig worden, behandeld kunnen zij uitgroeien tot chronische klachten en het sporten onmogelijk maken.

Sportmassage kan, met name als het regelmatig en gedoseerd wordt uitgevoerd, klachten voorkomen, en er voor zorgen dat ze minder prominent aanwezig zijn. Vooral het voorkomen van sportblessures is een zeer belangrijk onderdeel van de sportmassage.

De sportmasseur die in het bezit is van de diploma’s blessurepreventie, bewegingsanalyse en oefenvormen en manuele lymfedrainage is hiervoor speciaal opgeleid en kan op dit gebied van heel veel waarde zijn voor de sportende medemens.

Heythuysen